top of page

Ontdek hoe wij bij No Babes via educatie een verschil maken!

Lezing: Inclusieve beeldvorming

Waar: Op locatie
Wanneer: Bespreekbaar
Duur:  1u


Wist jij dat inclusiviteit en diversiteit nog in zijn kinderschoenen staan in België?’ Daarom vinden we het belangrijk om mensen te educeren over wat de impact is van de onrealistische (schoonheids)idealen die gecreëerd zijn door de maatschappij op ons eigen zelfbeeld heeft, maar ook op alles en iedereen rondom ons.  Onderzoek laat zien dat gebrek aan representatie van alle doelgroepen in de media invloed kan hebben op het be
eld dat mensen hebben van anderen. Het kan bestaande vooroordelen of negatieve denkbeelden over bepaalde minderheden en gestereotypeerde sociale groepen versterken. Ook kan het hokjes-denken versterken.  Inclusieve beeldvorming houdt rekening met een eerlijke balans in zowel zichtbare diversiteit (bijvoorbeeld gender, huidskleur, ras, en leeftijd), en niet-zichtbare diversiteit (bijvoorbeeld seksuele geaardheid, religie, opleiding en overtuigingen).

We gidsen jullie door deze lezing aan de hand van voorbeelden, feiten, onderzoeken, foto's uit het No Babes boek, verhalen, maar ook tips & tricks mee zodat iedereen een voldaan gevoel en een geïnspireerde mindset naar huis kan gaan.

Photodays (1 of 1).jpg

Workshop: Stilstaan bij je eigen vooroordelen

Waar: Op locatie
Wanneer: Bespreekbaar
Duur: Halve dag (4u)

Mensen hebben vaak angst voor het onbekende en blijven daardoor ook vaak weg van leefwerelden die anders zijn dan die van zichzelf. Daardoor ontstaat er vaak discriminatie, racisme, vooroordelen, miscommunicatie e
n een gebrek aan verbinding tussen verschillende doelgroepen, zelfs binnen de muren van één bedrijf.

We vinden het belangrijk om via deze workshop op een laagdrempelige manier mensen in contact te laten komen met nieuwe leefwerelden en hun te educeren en bewust te maken v
an hun eigen gedachtegang, angsten en patronen. Anderzijds geven we ze graag de juiste tools en tips mee om te leren omgaan met de prachtige diversiteit die er rondom ons leeft. Als kers op de taart creëren we ten allen tijden een safe space waar iedereen zijn mening kan uiten en moedigen we interactie aan.

Aanbod:


- De huidige situatie analyseren
- Theoretische basis: harde feiten en cijfers
- Interactieve oefeningen met het team: botsen op vooroordelen
- Zelfanalyse: Wat speelt er in je eigen leefwereld

- Praktische tips en tools om toe te passen op de werkvloer en daarbuiten

Mastermind sessie: Hoe inclusief is jouw bedrijf?

Waar: Op locatie
Wanneer: Bespreekbaar
Hoelang: Halve dag voorbereiding (4u) + halve dag live (4u)

Deze workshop is geschikt voor bedrijven die echte inclusiviteit en diversiteit op de werkvloer willen toepassen en daar een concreet stappenplan voor zoeken.

Stap 1 - Let's analyse: Voor de mastermind sessie plaatsvindt laten we alle werknemers én werkgevers binnen het bedrijf een anonieme vragenlijst invullen die inzoomt op verschilende aspecten binnen het bedrijf, met focus op inclusiviteit en diversiteit. Vervolgens gaat het No Babes team aan de slag met deze lijst én een eigen analyse om ter voorbereiding van de mastermind een stappenplan voor te kunnen leggen.

Stap 2 - Let's talk: In de voormiddag nemen we de tijd om op een interactieve manier meer uitleg te geven over de achtergrond, integratie en toepassing van inclusiviteit binnen een bedrijf.

Stap 3 - Let's do this: In de namiddag analyseren we samen de uitkomst van de vragenlijst en geven we concrete tips en tools om de interne structuur van het bedrijf te verbeteren. We zoomen hier ook in op de sustainable development goals binnen het bedrijf en hoe kan inclusiviteit hierin passen.

Freebie: Inclusiviteitsscan

Transformeer je bedrijfscultuur met onze gratis inclusiviteitsscan. Door deze unieke tool te downloaden, krijg je niet alleen inzicht in de huidige stand van zaken, maar ontdek je ook concrete stappen om diversiteit te bevorderen. Geef je team de kracht van verscheidenheid en bouw samen aan een werkomgeving waar iedereen zich gehoord, gewaardeerd en betrokken voelt. Download nu en zet de eerste stap naar een inclusief en bloeiend bedrijf!

W&H_Crush_189223__651_High res 300 dpi.jpg
web1.png

No Babes fotoboek

Wist je dat No Babes een fotoboek heeft uitgebracht in samenwerking met de uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts? Het boek staat boordevol authentieke en taboedoorbrekende verhalen. Daarnaast is het ook nog eens erg leerzaam en een echte gespreksopener. We hebben dit boek op de markt kunnen brengen door een crowdfunding te organiseren in 2021.

Looking for something else?

Stuur ons zeker een bericht voor een koffietje te gaan slurpen! Wij werken heel vaak pakketten op maat uit voor bedrijven, scholen en organisaties. We steken graag onze koppekes samen om tot een uniek concept te komen.

Getuigenissen

"We deden beroep op No Babes voor een workshop die paste in onze projectweek. Na een telefoongesprek was het meteen was duidelijk dat we aan het juiste adres waren. We zochten immers iemand die vlot kon babbelen over thema's als genderidentiteit en inclusiviteit, en dit op maat van onze doelgroep. De communicatie naar aanloop van het project verliep altijd heel vlot. De workshop was volledig afgestemd op onze noden en we zouden het niet anders gewild hebben. We zijn echt blij en dankbaar dat ze bij ons zijn langs geweest en onze leerlingen zaken heeft bijgebracht die ze anders nooit op school zouden gehoord hebben."

Eveline De Backer

"No Babes maakt een verschil, niet enkel door te spreken over diversiteit en inclusiviteit, maar vooral door zelf het verschil te zijn. Het is zo enthousiasmerend om gepassioneerde mensen te horen spreken, die op hun unieke manier willen bijdragen aan meer empathie in de samenleving."

Els van ANBN 

 
bottom of page